В першу чергу вам слід серйозно подумати про всі особливості приміщення, в якому буде розташовуватися кухня, і не забути про людей, які цим приміщенням будуть користуватися – про самих себе і своїх домочадців:розмір і форма приміщення;склад вашої сім’ї і їх переваги;розміщення комунікацій.непорушні правил
А тепер перейдемо безпосередньо до 5 універсальними правилами, які ми обіцяли вам на початку статті:
Правило трикутника: три найважливіші робочі зони кухні – плита, мийка і холодильник – необхідно розмістити таким чином, щоб взаємодія з ними займало мінімум енергії на переміщення. Тут і вступає в силу правило трикутника – ідеальним розташуванням холодильника, мийки і плити буде саме ця форма в межах площі від 4 до 7 кв. м.
Всі меблі та техніка розташовується навколо центру кухні – мийки. Саме від її позиції на кухні залежить зручно розташування всіх інших елементів. А розміщення мийки, в свою чергу, залежить від місця підведення комунікацій (води і каналізації), тому продуманий проект кухні починається з найперших робіт в квартирі.
Наступний за важливістю елемент кухні – плита. Правила її розміщення прості – навколо плити має бути мінімум по 40 сантиметрів вільного простору стільниці. Не рекомендується розміщувати плиту в безпосередній близькості до мийки або вікна. А ось плита поруч з обіднім столом – це дуже зручний варіант.
Найкраще місце для холодильника – кутова зона кухні. Але зверніть увагу на те, щоб дверцята холодильника не перекривала прохід у відкритому стані.
Елементи меблів або кухонної техніки, мають велику висоту, не повинні бути розміщені в робочій зоні кухні, оскільки це призведе до зменшення її ефективного простору.