Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Оформляти спадщину стало простіше

21 Жовтня 2014
Оформляти спадщину стало простіше, фото [1]

Верховна Рада України 20 жовтня 2014 прийняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо деяких питань спадкування” (№ 5141, далі Закон).

Зокрема прийняті зміни спрощують процедуру реєстрації прав спадкоємців на успадковане ними нерухоме майно в сільських населених пунктах.

Тепер жителям сільських населених пунктів, які вступають в спадщину, не обов’язково звертатися до нотаріальної контори. Новий Закон уповноважує органи місцевого самоврядування сільських населених пунктів виконувати функції нотаріусів у питаннях, пов’язаних з успадкуванням. Це означає, що переоформити майно можна в місцевій раді.

Також Законом скасовується процедура проведення оцінки у разі, якщо спадкоємці відносяться до першої та другої черги за законом і за правом представлення (до них належать: діти спадкодавця, онуки, рідні брати і сестри, той з подружжя, який його пережив, батьки).

Передбачено, що проведення оцінки скасовується вже наступного дня після офіційного опублікування Закону, а розширені повноваження в органів місцевого самоврядування з реєстрації прав на успадковане нерухоме майно для жителів сільських населених пунктів – з 1 січня 2016 рПередбачається, що з прийняттям нового Закону послуги з оформлення спадщини стануть більш доступними для громадян, зокрема, зменшаться часові та грошові витрати.

Оформляти спадщину стало простіше, фото [3]

Задати питання