Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Оренда квартири — як не стати жертвою шахраїв

21 Листопада 2018
Оренда квартири — як не стати жертвою шахраїв, фото [1]

Шахрайські операції пов’язані з орендою нерухомості – явище, яке все частіше отруює життя українців. При цьому, сучасні технічні можливості дозволяють злочинцям розробляти нові, ще більш «оригінальні» способи обману. Звичайно, неможливо перерахувати повний список правопорушень, як і назвати єдиний спосіб їх запобігання. Ми назвемо лише деякі з них.

Інформаційні агентства – шахраї

Так звані «інформаційні агентства», як правило, працюють за такою шахрайською схемою:

Особливо наполегливих ошуканих людей перестають пускати в офіс. А ваші спроби довести свою правоту за допомогою закону не матимуть успіху, адже договір складено правильно. Щоб не потрапити в таку пастку, дотримуюся дотримуватися всього два правила:

Незаконна здача в оренду

В укладенні договору суборенди немає нічого дивного, якщо угода здійснюється на законних підставах. Але, аферисти дуже винахідливі і все частіше використовують такий тип співробітництва в злочинних цілях.

Як правило, шахраї орендують житло подобово і одночасно з цим дають оголошення про довгострокову здачі чужої квартири в оренду. Коли приходять потенційні клієнти, аферисти надають їм фальшиві документи. Уявний власник квартири знаходить одночасно кілька потенційних мешканців, кожен з яких вносить передоплату. Звичайно, він стверджує, що йому необхідно вивезти деякі речі з квартири, тому орендарі зможуть заселитися тільки через кілька днів. У підсумку, після передачі грошей клієнту ніхто так і не передзвонює.

Найбільш масштабною шахрайської операцією з житлом є продаж орендованої квартири. Аферисти знімають житло і протягом пари місяців готують підроблені документи на чуже майно. Потім, вони знаходять покупця і продають квартиру, а самі зникають разом з грошима. Після з’ясування обставин, справжні власники звертаються в поліцію для порушення кримінальної виробництва за фактом шахрайства. Зі стовідсотковою ймовірністю вони доведуть право власності, але на це підуть час і гроші. Постраждалою стороною залишається обманутий покупець, гроші якого вже навряд чи вдасться повернути.

Оренда квартири — як не стати жертвою шахраїв, фото [3]

Як не потрапити в руки шахраїв?

Пам’ятайте прислів’я: «Скупий платить двічі?» Вона чудово характеризує угоди здачі або оренди квартири. Якщо у вас немає можливості зняти квартиру через друзів або знайомих, яким ви довіряєте, не економте на ріелтори. Вибирайте компанії з гарною репутацією, позитивними відгуками і великою базою можливих варіантів для оренди.

Ніколи і нікому не залишайте оригінали техпаспорта на нерухомість, власний паспорт громадянина, договору купівлі-продажу і т. Д. Їх ви можете надати клієнтам тільки для ознайомлення при особистій зустрічі!

Які документи перевіряти?

Перш ніж зняти житло, варто попросити наймодавця надати документ, що підтверджує реєстрацію права власності на нерухомість або угоду соціального найму, технічний паспорт, виписку з будинкової книги та особового рахунку та ін.

У наймача варто перевірити хоча б два документа засвідчують особу. Одним з них обов’язково повинен бути паспорт, а другим може стати, наприклад, службове посвідчення або водійські права. Пошукайте інформацію про клієнта в соцмережах. Іноді, цього достатньо, щоб знайти форуми присвячені кривдникові. І, звичайно, при складанні договору оренди, звертайте увагу на деталі.

Задати питання

Подивитися інші статті