Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Що таке кадастровий номер ділянки землі

29 Жовтня 2019
Що таке кадастровий номер ділянки землі, фото [1]

Вся інформація, що стосується географічного положення ділянок землі, відбивається в кадастровий номер. Він являє собою індивідуальну 19-значну комбінацію цифр, що привласнюється при технічному і кадастровому обліках наділу, в ході яких враховуються його фізичні кордони. Якщо у ділянки землі є кадастровий номер, отже, інформація про нього в XML-форматі міститься в Національній кадастрової системі. При його відсутності оформити процедуру присвоєння кадастрового номера і отримати відповідні документи допоможуть фахівці консалтингової компанії «Нове БТІ».

Для чого потрібен кадастровий номер?

Цифровий код повинен бути присвоєний кожній земельній ділянці, незалежно від того, розміщується на ньому житлові, господарські або інші споруди. Знати його необхідно в тому випадку, якщо власник власності збирається зробити цивільно-правову операцію. Якщо будинок, дача або город розташовуються на ділянці без цього 19-значного коду, їх неможливо продати, подарувати або включити в спадок.

Присвоєння ідентифікаційного коду – обов’язковий етап процедури оформлення прав власності на землю. Якщо цей етап проігнорувати, в майбутньому неможливо буде здійснювати будь-які цивільно-правові операції як з самим ділянкою землі, так і розташовується на ньому нерухомості.

Де дізнаються кадастровий номер землі?

Носієм кадастрового номера є акт про право власності на земельний наділ. 19-значний код розташовується на зворотному боці документа над проектом ділянки. Крім того, дізнатися його можна в державний земельний кадастр, до якого відкрили доступ в 2013 г. Переглянути документ можна в українській Публічної кадастровій карті. У ній зібрані достовірні відомості про земельному наділі, включаючи:

При відсутності даного документа або відомостей про наділі в державний земельний кадастр, зверніться до юристів компанії «Нове БТІ».

Як можна дізнатися, присвоєно чи кадастровий номер?

З такою проблемою найчастіше стикаються власники земельних ділянок, які отримали державний акт на право власності до 2002 р Як правило, такі ділянки хоч і приватизовані, не мають номера. Відповідно, державна кадастрова система не містить відомостей про них. У жодного нотаріуса немає права проводити з такою нерухомістю угоди купівлі-продажу, прийняття спадщини або дарування.

Незважаючи на те, що державні акти попереднього зразка мають юридичну силу, в доповненні до них потрібно технічна документація і кадастровий номер. Бажано в результаті отримати державний акт нового зразка.

Якщо індивідуальний код було присвоєно в період з 2004 по 2009 р, необхідно перевірити, чи внесли його в ДКЗ.

Якщо ви знайшли на зворотному боці держакту 19-значний номер, вам слід відкрити сайт Публічної кадастрової карти України і внести код до відповідного рядка. Якщо перед вами відкриється сторінка з інформацією про наділі, значить, він внесений до Держреєстру.

Якщо після введення 19-значного ідентифікаційного коду сторінка з відомостями про наділі не була відкрита, спробуйте зменшити масштаб карти за допомогою коліщатка мишки. Якщо ділянці присвоєно 19-значний код, він буде виділений на карті блакитним кольором.

Що робити, якщо у ділянки немає кадастрового номера?

Багато землевласників часто стикаються з ситуаціями, при яких:

Залежно від проблеми, власнику необхідно приватизувати земельний наділ, а потім оформити кадастровий номер. Фахівці компанії «Нове БТІ» готові допомогти в кожній з цих ситуацій, попередньо провівши детальний аналіз наявних документів.

Винос фізичних кордонів

На практиці часто виникають ситуації, коли в документах відбивається невірна інформація про фізичних межах ділянки. Тут необхідно замовити виписку про земельну ділянку в Державному земельному кадастрі. Маючи її на руках, можна приступити до реєстрації ділянки і присвоєння йому нового кадастрового номера. Однак слід врахувати, що виписку видають тільки при наявності старого кадастрового номера.

При повторній реєстрації в ДКЗ буде внесена повна і достовірна інформація про земельну ділянку. Присвоєний персональний номер збережеться за ним назавжди, незалежно від частоти зміни власників і зводяться будівель.

Задати питання