Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Закони України: за чи проти колекторів?

15 Червня 2018
Закони України: за чи проти колекторів?, фото [1]

У квітні 2016 року Верховна Рада України розглядала три законопроекти, спрямованих на регулювання інституту виконання судових рішень. Іншими словами, уряд намагається змінити підхід до так званим “колекторським службам”, метою яких є вибивання боргових і судових зобов’язань з населення. До добра або до худу нові закони – спробуємо розібратися.

Суть законопроектів

На розгляді у нас три законопроекти під номерами 2506а, 2507А і 2508а:

Причини появи законопроектів

Основною причиною введення зазначених законопроектів його творці називають нездатність існуючих виконавчих державних інстанцій справлятися зі своїми обов’язками. Важко сперечатися з тим, що нинішні законні методи приведення судових рішень в дію залишають бажати кращого. Ті, хто програв судові справи громадяни просто ігнорують рішення суду.

Тому українські депутати вирішили звернутися до європейського досвіду – у багатьох країнах Європи вже давно діють приватні виконавчі служби, що регулюють виконання судових рішень.

Законопроекти і колектори

Чим же нові “приватні виконавці судових рішень” відрізняються від вже відомих українцям “колекторів”?

Поки що ми можемо говорити тільки про ті вимоги, які перераховані законопроекти висувають до “приватним виконавцям”. Ось деякі з вимог, які повинні відокремити “насіння від плевел” – “законних виконавців від бандитських колекторів”:

Закони України: за чи проти колекторів?, фото [3]

Крім того, приватний виконавець судових рішень несе повну особисту відповідальність за весь шкоди, заподіяний при процедурі виконання судового рішення. Кожен виконавець проходить обов’язкове страхування для таких випадків. Ніякого фінансування з боку держави з питань відшкодування збитків від приватних виконавець не передбачається – тільки їх особиста відповідальність через страхову компанію.

Таким чином, можна зробити висновок, що в разі прийняття вищевказаних законопроектів у українців є шанси позбутися рекетирів-колекторів. Природно, така можливість буде існувати тільки в разі дотримання законів усіма учасниками процесу.

Задати питання

Подивитися інші статті