Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Як перевірити право власності на нерухомість

15 Травня 2019
Як перевірити право власності на нерухомість, фото [1]

У справах, пов’язаних з перевіркою нерухомості, часто виникають питання про право власності. При купівлі нерухомого майна слід знати, чи немає на ньому обтяжень у вигляді арешту або невиплаченої іпотеки. У разі оренди – кому належить квартира, адже підписувати договір можна тільки з власником житла.

Як дізнатися дані про власника нерухомості

До кінця 2012 року зареєструвати право власності на нерухомість  і отримати необхідні інформаційні довідки можна було тільки через звернення до комунального БТІ.

Починаючи з 1 січня 2013 року, Міністерство Юстиції надало можливість отримати дані про нерухоме майно та земельні ділянки в одному з розділів Кабінету електронних сервісів (КЕС). Ресурс надає необхідну інформацію про квартиру і її власника. Крім того, ви зможете перевірити, яка нерухомість є у будь-якого громадянина нашої країни, і за якою адресою вона знаходиться. Щоб отримати ці та інші дані, вам знадобиться зареєструватися в КЕС і, в разі успішного пошуку, оплатити послуги сервісу. Вартість отримання відомостей з Державного реєстру речових прав становить 20 грн.

Інструкція по отриманню довідки з реєстру прав власності

Для цього необхідно перейти на сайт КЕС https://kap.minjust.gov.ua і пройти реєстрацію. Зробити це можна через заповнення електронної форми. Клацніть мишкою на рядок «Зареєструватися як новий користувач» і ви потрапите в розділ з правилами КЕС. Поставте внизу галочку, а потім виберіть «Фізична особа» – «Звичайна реєстрація». Сервіс перенаправить вас на сторінку, де необхідно ввести ідентифікаційний код. У разі правильного введення, на екрані з’явиться реєстраційна форма. Вкажіть необхідні відомості.

Більш спрощену реєстрацію для перевірки даних про нерухоме майно можна пройти, якщо у вас є ключ ЕЦП (електронний цифровий підпис) або карта одного з банків (BankID), що підтримують систему.

Після авторизації профілю можна приступати до пошуку інформації про нерухомість. Для цього виберіть розділ з помаранчевої емблемою під назвою «Державні реєстри». У новому вікні наведіть мишкою на розділ «Державний реєстр речових прав на нерухоме майно» (теж оранжевого кольору) та клікніть мишкою по самій верхній посиланням «Отримати інформаційну довідку».

Після цього сервіс видасть вікно з вашими персональними даними, які були вказані при реєстрації. Щоб підтвердити справжність зазначеної інформації, поставте галочку внизу форми і натисніть на кнопку «Далі». Таким чином КЕС формує історію операцій всіх користувачів і зберігає їх в базі даних.

Етап ідентифікації завершено. Тепер перед вами сторінка з різними способами пошуку інформації.

Як перевірити право власності на нерухомість, фото [3]

Ви можете дізнатися власника, знаючи такі відомості про об’єкт нерухомого майна:

Для пошуку буде досить знати хоча б одну з характеристик розділу.

Щоб знайти інформацію про те, яка нерухомість належить фізичній або юридичній особі, виберіть пошук по ідентифікаційним даним. Щоб отримати відомості, часто буває досить знати П.І.Б. власника квартири. Але для точності перевірки запит рекомендується доповнити ідентифікаційним кодом або ЄДРПОУ.

Після того як ви вибрали критерій для пошуку, введіть дані які запросить сервіс. Якщо в КЕС є інформація по вашій заявці, то на екрані відкриється сторінка оплати послуги. Після переказу коштів ви отримаєте довідку з реєстру речових прав, в якій будуть вказані відомості про квартиру, її власника, арешти та іпотеки.

Кабінет електронних сервісів вважається дуже зручним інструментом для перевірки нерухомості. Ви можете дізнатися необхідну інформацію про квартиру з мінімальними вхідними даними, без черг і за символічну оплату. До того ж, різні способи пошуку дозволяють перевірити відомості про нерухоме майно з урахуванням різних життєвих ситуацій.

Якщо у вас виникли труднощі з доступом до інформації або з роботою сервісу, ви можете отримати інформаційну довідку з реєстру прав власності за допомогою фахівців компанії «Нове БТІ».

Задати питання

Подивитися інші статті