Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Як узаконити мансарду?

19 Жовтня 2017
Як узаконити мансарду?, фото [1]

Переваги мансарди

Мансарда – відмінне рішення, як для жителів приватних будинків, так і для господарів квартир на верхніх поверхах. Житла з мансардою користуються величезним успіхом у покупців, а ті, у кого є можливість зробити її самому, теж намагаються часу не втрачати, адже у спорудження чимала кількість плюсів:

Якщо є бажання і можливість зробити мансарду, то їй треба користуватися. Однак, як і в інших випадках перепланування квартири та іншого житлового простору, необхідно буде виконати ряд дій, передбачених законом, для правильного оформлення надбудови і відповідних документів.

Процедура оформлення

В першу чергу необхідно отримати містобудівні умови – це перелік вимог, закріплених на законодавчому рівні, необхідних для виконання дій пов’язаних з переплануванням, розширенням, будівництвом і оновленням будівель. Без них легалізація буде важко здійснюваною. Винятком, що не вимагає документів, є лише споруда приватного будинку, площа якого не перевищує 300 квадратних метрів. Ви не зможете отримати граудсловія в приватній компанії, вам необхідно звернутися в відповідальні за це органи містобудування та архітектури.Потім можна приступати до виготовлення ескізного, робочого проекту .

Ескізний проект – ідеї замовника, які він бажає побачити по закінченню роботи. Він не особливо докладний, однак на його основі видаються всі необхідні документи для реконструкції, перепланування, або іншої зміни житла. Робочий проект – це максимально завершений план з усіма нюансами. Маючи робочий проект можна безпосередньо приступати до будівництва. Для створення цих планів необхідно скористатися послугами фахівця.

Також слід згадати про збір додаткових документів з ЖЕКу, санепідемстанції, про пожежну безпеку та інших. Після отримання всіх необхідних довідок, слід приватизувати спорудження , щоб остаточно легалізувати технічний поверх. В оформленні теж криється чимало підводних каменів. При легалізації споруд виникає ряд проблем, серед яких:

Допомога в легалізації

Можна помітити, що бюрократична частина може зрівнятися за складністю з самим будівництвом. Тому Нове БТІ пропонує свої послуги в оформленні додаткового технічного поверху, житлового приміщення під дахом, особистого авторського горища, залежно від бажання замовника з приводу призначення його мансарди.

Як узаконити мансарду?, фото [3]

Задати питання

Подивитися інші статті