Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Податки в Україні при купівлі-продажу нерухомості

21 Лютого 2019
Податки в Україні при купівлі-продажу нерухомості, фото [1]

Відчуження землі за допомогою угоди купівлі-продажу здійснюється в тому випадку, якщо власник земельної ділянки бажає по своїй волі передати його у власність іншій людині. Вона можлива тільки при наявності у продавця таких документів:

Податки в Україні при купівлі-продажу нерухомості, фото [3]

Оподаткування при купівлі-продажу землі

Згідно із законодавством України при відчуженні; шляхом укладення договору купівлі-продажу з продавця і покупця земельної ділянки стягуються державні збори у вигляді податку та мита. Обидві сторони угоди повинні сплатити збір, розмір якого становить по 1% з кожного від суми, зазначеної в договорі. Крім мита, з продавця стягується податок ПДФО, більше відомий як прибутковий.

Для продавця, яка є громадянином України, ставка податку на доходи фізичних осіб становить 5% від суми, зазначеної в договорі купівлі-продажу-відчуження ділянки землі. Іноземцю доведеться платити 18%. Ці ставки податків діють при наступних умовах:

Сделка считается завершенной после того, как внесены налоги и пошлины, проведена регистрация права собственности на землю. От уплаты государственной пошлины при заключении сделки для отчуждения земли освобождаются следующие категории граждан:

Більш детальну інформацію про продаж землі, податки, мита і обов’язкових платежах, особливості оформлення спадщини на земельну ділянку, дарування та інших тонкощах угод можна отримати, звернувшись до наших фахівців через форму в розділі «Питання та відповіді» або за телефоном, вказаним на сайті.

Задати питання