Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

8 ознак поганого орендодавця

6 Листопада 2018
8 ознак поганого орендодавця, фото [1]

Перевіряючи документи на квартиру при зустрічі з орендодавцем, зверніть увагу на наявність інших власників даній житловій площі. Якщо у квартири є кілька господарів, то не виключені неприємні ситуації з їх несподіваною появою і заявою своїх прав на нерухомість.

Друга ознака: місце проживання орендодавця

У разі проживання орендодавця за кордоном, ви ризикуєте перейти на оплату оренди в доларах або євро, що вкрай рідко виявляється вигідно для громадянина України.

Крім того, з’ясуйте конкретне місце проживання господаря квартири: якщо він проживає в тому ж багатоквартирному будинку або в безпосередньому сусідстві, то ви не застраховані від численних незручних візитів.

Третя ознака: консерватизм

У договорі оренди рідко прописують такі моменти, як підселення хлопця / дівчини, перестановку меблів або заклад домашніх тварин. Насправді, ці обставини можуть стати вирішальними в ваших ділових відносинах з орендодавцем, тому з’ясуйте його ставлення до таких нюансів заздалегідь.

Четверта ознака: склад в квартирі

Якщо господар квартири бажає зберігати особисті речі в що здається житлоплощі, то вже є негативним фактором, що звужує ваше власний життєвий простір. Проте, цей момент можна регламентувати в разі зберігання речей в окремій, опечатаній кімнаті, але ніяк не розкладеними по всій квартирі в несподіваних місцях.

П’ята ознака: час візитів

Ідеальними в цьому відношенні будуть візити орендодавця один раз на місяць з нагоди отримання орендної плати. Якщо господареві квартири бракує спілкування, то це не повинно ставати проблемою орендаря.

Шостиа ознака: зміна власника

У разі продажу квартири орендодавцем рідко трапляється так, що орендарю вдається зберегти статус-кво. На цей випадок необхідно передбачити в договорі пункт про відшкодування збитку, пов’язаного з незапланованим переїздом. В цей збиток входитимуть не лише послуги вантажників і транспортної компанії по переїзду, а й послуги ріелтора з пошуку нового варіанту оренди.

Сьома ознака: ставлення до речей

Вкрай рідко вдається зняти квартиру, в якій вся техніка є новою і знаходиться на гарантії виробника. Колишня у використанні техніка часто потребує ремонту – і в договорі оренди повинен бути однозначно прописано пункт про те, хто несе матеріальні втрати по експлуатаційним потребам.

Восьма ознака: ставлення до оплати

Не соромтеся щомісяця фіксувати суму, передану вами орендодавцю в якості оплати за проживання в його квартирі. Формат ділової розписки оптимально підійде для цих потреб. Якщо орендодавець навідріз відмовляється підписувати такий документ, то це є серйозним приводом задуматися про його чесності.

Пам’ятайте, перш ніж вибрати житло, перевіряйте всі документи, робіть аудит документів на нерухомість.

8 ознак поганого орендодавця, фото [3]

Задати питання

Подивитися інші статті