Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Порядок прийняття в експлуатацію самовільного будівництва на 2015 рік

28 Травня 2015
Порядок прийняття в експлуатацію самовільного будівництва на 2015 рік, фото [1]

В Україні знову почала діяти так звана «будівельна амністія», яка передбачає спрощений порядок 26 травня 2015 р вступив в силу Порядок прийняття в експлуатацію і проведення технічного обстеження самовільних будівель, затверджений новим наказом Мінрегіону від 24.04.2015 р № 79 (далі Порядок ). Нагадаємо, що раніше прийом в експлуатацію самовільного будівництва здійснювався згідно втратив свою силу наказу Мінрегіону № 95.

Закон, що вступив в силу Порядок встановлює процедуру легалізації самовільно побудованих: 

Для того щоб узаконити самовільно зведені житловий будинок, сарай, прибудову громадянину слід зібрати наступний пакет документів: 

Порядок прийняття в експлуатацію самовільного будівництва на 2015 рік, фото [3]

Набувші ЧИННОСТІ Порядок встановлює процедуру легалізації самовільно побудованіх:

Для того щоб узаконити самовільно зведені житловий будинок, сарай, прибудову громадянину слід зібрати наступний пакет документів:

Зазначений вище перелік документів подається до органу надання адміністративних послуг в обласному центрі, який у свою чергу передає їх до територіального відділення Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Порядком передбачена можливість використання технічних паспортів, виготовлених до набрання чинності Порядком, тобто до 26 травня 2015 року, а також звітів про проведення технічного обстеження, складених в період з 29 квітня 2013 до 26 травня 2015 При в техпаспортах тепер повинна бути проставлена відмітка про проведення їх технічного обстеження за формою, наведеною в додатку 2 до Порядку.

Як і раніше, технічне обстеження мають право проводити суб’єкти господарювання, у складі яких працюють відповідні виконавці з кваліфікаційними сертифікатами.

Легалізувати самобуди за спрощеною процедурою можна буде до 31 грудня 2015 року. При цьому «будівельна амністія» не передбачає сплати громадянами штрафних санкцій за самовільне будівництво.

Задати питання

Подивитися інші статті