Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Як переоформити особовий рахунок на комунальні послуги?

18 Травня 2021
Як переоформити особовий рахунок на комунальні послуги?, фото [1]

Після придбання квартири або будинку, отримання нерухомості в дар або в спадщину, відбувається реєстрація права власності. Після чого необхідно переоформити особові рахунки по всіх комунальних послугах. Деякі з них оформляються в ОСББ або керуючої компанії, а також в організаціях, що надають послуги з водопостачання, електропостачання та розподілу електрики, газопостачання, газорозподілу, теплопостачання та ін. Відкладати переоформлення особового рахунку на комунальні послуги не варто, тому що саме за номером рахунку відслідковуються відомості про оплату послуг по кожній квартирі або будинку.

Процедура переоформлення особових рахунків на комунальні послуги

Незалежно від того, купили ви квартиру, вступили у спадок або мав місце договір дарування, вам доведеться оформляти нові договори з організаціями, які надають комунальні послуги. І хоч у фінансовому плані це не дуже витратна процедура, але потрібно зробити певні кроки, тобто витратити час на відвідування всіх інстанцій.
Почати потрібно з того, що дізнатися, де знаходяться всі необхідні служби, графік і порядок роботи. Деякі організації, щоб уникнути черг під кабінетами приймають в порядку електронної черги, по онлайн-запису. Також важливо знати, номери особистих рахунків попереднього власника, які можна попросити у нього або подивитися в квитанціях на комунальні послуги.

Основні документи, необхідні для того, щоб переоформити особовий рахунок:

Також в різних інстанціях можуть зажадати і інші документи, тому потрібно буде заздалегідь поцікавитися, що потрібно для переоформлення особового рахунку. Потрібно відзначити, що якщо ви маєте право на пільги, то слід взяти з собою підтверджуючі документи.

ОСББ, ЖЕК або керуюча компанія

Починати потрібно з ОСББ, ЖЕКу або керуючої компанії, в залежності від того, хто з них обслуговують будинок. Тут все просто: необхідно прийти в прийомні години з усіма перерахованими вище документами і переоформити договір. Тут ви залишаєте копії документів, отримуєте книжку по квартплаті на ваше ім’я і берете довідку про склад сім’ї, яка може знадобитися в інших інстанціях при оформленні нових договорів.

Водопостачання

В водоканал, крім стандартного пакета документів, знадобиться довідка про зареєстрованих осіб. Вона видається безкоштовно в Центрі надання адміністративних послуг. Якщо встановлені прилади обліку холодної та гарячої води, то потрібно мати при собі оригінали та копії техпаспортів лічильників, а також знати їхні свідчення.

Електричні сітки

На сьогоднішній день для отримання електрики необхідно укладати договори з двома організаціям: за розподілом електрики і його постачання. Тут основний нюанс, який потрібно знати, полягає в тому, що в першу чергу оформляється договір з розподілу, а потім – з електропостачання. Постачання електроенергії відбувається тільки при наявності укладеного користувачем договору на послуги з розподілу електричної енергії.
Для переоформлення договорів з електрики потрібно мати собі, крім основного пакету документів, оригінал і копію паспорта на електролічильник, а також зняти його свідчення на момент відвідування клієнтського центру електромереж.

Теплопостачання

Для переоформлення особового рахунку слід звернутися в організацію в прийомні години з необхідним пакетом документів або відправити по електронній пошті. Потім підійти до абонентського відділу з оригіналами документів і підписати договір.

Газові мережі

Тут, як і в електромережах, потрібно укладати договір організаціями з розподілу газу та постачання. Потрібно знати, що спочатку потрібно укласти договір з розподілу газу, і тільки потім – з постачальником.
Ще одна особливість: якщо в квартирі або будинку встановлений прилад обліку газу, то при переоформленні газорозподілу після подачі документів потрібно подати заявку на виклик співробітника служби для перевірки лічильника газу і зняття показань.

Потрібно відзначити, що терміни переоформлення договорів в різних організаціях різні. В одних з них можна подавати документи в режимі онлайн і приходити в призначений день на підписання договору. Такими особливостями варто поцікавитися в абонентських відділах або зателефонувати на гарячу лінію, щоб обійтися без простоювання в чергах під кабінетами. Також треба дізнатися, чи не потрібно і буде оплачувати якісь додаткові послуги, наприклад, візит співробітника компанії для перевірки лічильників і зняття показань.

Після переоформлення всіх особистих рахунків вам залишиться лише вчасно оплачувати комунальні послуги.

Задати питання

Подивитися інші статті