Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

На які будівельні роботи не потрібно отримувати дозвіл?

4 Грудня 2018
На які будівельні роботи не потрібно отримувати дозвіл?, фото [1]

Не так давно, а саме в 2017 році, був розроблений перелік простих будівельних робіт, які не потребують оформлення спеціального дозволу на будівництво і реконструкцію. У список увійшли такі заходи, як: установка пандусів, заміна віконних блоків, перепланування маленьких об’єктів з несуттєвим класом наслідків тощо.

Власники нерухомості можуть виконувати деякі будівельні роботи без оформлення дозвільних документів. Список цих заходів затверджено постановою Кабміну України №406 від 07.06.2017 р При цьому, жодна з них не має потреби й у введенні об’єкта в експлуатацію. Однак, не варто забувати, що деякі з перерахованих нижче заходів ведуть до обов’язкової технічної інвентаризації та оформлення нового технічного паспорта на нерухомість.

На які будівельні роботи не потрібно отримувати дозвіл?, фото [3]

Завдяки цьому документу, тепер кожен власник нерухомого майна може виконувати нескладні роботи без витрат часу на попереднє оформлення дозвільних документів на будівництво. Повний перелік таких заходів включає:

1. Заміну покрівельного покриття. Всі заходи пов’язані з реконструкцією покрівлі будівель і споруд повинні відповідати нормам будівництва. При цьому, спеціального дозволу не вимагають тільки ті роботи, які не передбачають втручання в несучі конструкції.

2. Перепланування або переобладнання. Перепланування житлового або нежитлового будинку може здійснюватися без дозволу в тому випадку, якщо під час робіт не будуть зачеплені несучі або огороджувальні конструкції, а також інженерні системи. Тобто, до таких об’єктів будівництва відносяться тільки ті, клас небезпеки яких включений в категорію незначних.

3. Заміну дверних, віконних і балконних блоків.

4. Деякі форми технічного переоснащення. Якщо такі відповідають нормам будівництва. Роботи можуть стосуватися вентиляційної або опалювальної систем, водопостачання, водовідведення, силових установок і т. д.

5. Зведення тимчасових будівель. Деякі нескладні конструкції, будівництво яких не вимагає організації фундаменту, можуть бути зведені без спеціального дозволу. До таких споруд відносять: свердловину, літній душ, туалет, навіс і інші нескладні споруди.

6. Розширення інженерних комунікацій. Так, якщо ви вирішили для створення більш комфортних умов підключити до інженерних мереж гараж або господарські споруди, то дозвіл на проведення таких робіт не потрібно.

7. Демонтаж споруд. У випадках, якщо знесення однієї конструкції не передбачає зведення на її місці інша.При цьому, в процесі демонтажу не повинна бути порушена цілісність сусідніх будівель.

8. Будівництво тимчасових споруд. До цієї категорії відносяться лише ті споруди, які призначені для ведення підприємницької діяльності.

9. Роботи пов’язані з відновленням дитячих і спортивних майданчиків.

10. Відновлення об’єктів благоустрою. Об’єкт будівництва може бути віднесений до цієї категорії лише на законодавчому рівні.

11. Монтаж телекомунікаційних засобів.

12. Облаштування доступу до споруд для інвалідів.

13. Установку систем для попередження надзвичайних ситуацій. До даної категорії відносять: обладнання, що реагує на високий рівень концентрації вибухонебезпечного газу, системи пожежогасіння, установку блискавковідводів або протипожежних воріт та ін.

14. Реконструкцію споруд після аварій. Ця категорія робіт включає також відновлення функціонування об’єктів для населення. Однак, не можна змінювати параметри будівлі.

15. Заміну технічного оснащення, експлуатаційний термін якого вичерпаний.

16. Піднесення до придорожній зоні технічних і санітарних пунктів.

17. Установку захисних споруд оборонного характеру (цей пункт затверджений відповідними нормативно-правовими актами сфери будівництва).

18. Знесення самовільних будівель (після винесення відповідного рішення суду).

19. Роботи в сфері залізничного сполучення.

Перераховані вище пункти не поширюються на об’єкти історичної та культурної спадщини. Всі заходи повинні бути виконані відповідно до чинних законодавчих норм будівництва. І не забувайте, що після реалізації деяких робіт буде потрібно оформити новий техпаспорт БТІ. Для цього достатньо звернутися в компанію «Нове БТІ», яка спеціалізується на наданні юридичних та консалтингових послуг з комплексного оформлення нерухомості в Одесі і Одеській області.

Задати питання

Подивитися інші статті