Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Як продати квартиру, частка якої належить дитині

12 Червня 2019
Як продати квартиру, частка якої належить дитині, фото [1]

Оскільки дитина не наділений повною дієздатністю, він потребує захисту його прав, пов’язаних з володінням нерухомістю. Цим займаються ООП – органи опіки та піклування. Вони діють відповідно до Конституції, Законом «Про охорону дитинства», різними кодексами.

Особливості продажу квартири з часткою, що належить неповнолітньому

Основна вимога при відчуженні нерухомості – гарантія збереження права дитини на належне йому за законом житло. Якщо з якоїсь причини сім’я вирішила продати одну і придбати іншу квартиру, зробити це без подання заяви до органу турботи і опіки не представляється можливим.

Позитивний результат може бути отриманий, якщо на неповнолітнього буде оформлена інша нерухомість, еквівалентна за розміром попередньої. ООП може дати дозвіл і в тому випадку, якщо на час реалізації договору купівлі-продажу дитина буде прописаний в будинку або квартирі дідуся / бабусі.

Доказ збереження прав неповнолітнього на нерухому власність має бути підтверджено відповідним документом. У підготовці документів для продажу / дарування нерухомості може допомогти компанія «Нове БТІ».

ООП має право відмовити в отриманні дозволу на продаж власності, якщо:

Коли батьки в розлученні

Якщо дитина живе в квартирі, власником якої є мама, він має право користуватися житлом нарівні з нею. Батько може бути звільнений від сплати аліментів у разі передачі їм неповнолітньому права власності на свою квартиру. У цьому випадку батьки укладають відповідний договір.

У висновку такого договору бере участь і дитина, якщо він досяг 14-річного віку. Якщо по виконанні 14 років неповнолітній, який проживає з матір’ю, виявить бажання перейти жити до батька, останній не має права йому відмовити. В цьому випадку син або дочка користується житловим приміщенням нарівні з батьком, але права власності не має.

Воно може мати місце, якщо в період проживання квартира була приватизована. Але навіть якщо неповнолітній весь час проживав з матір’ю, право власності на частину житла батька може наступити в разі смерті останнього.

Задати питання

Подивитися інші статті