Технiчний паспорт від 900 грн

Замовити зворотній дзвінок

Зворотній зв'язок

Залиш відгук та отримай знижку до 10%

  • * Знижка залежить від послуги. Детальніше можна дізнатися у консультанта.

Ми вже прораховуємо вартість вашого об'єкта - залиште свої контакти і ми вам передзвонимо

Щоб отримати чек-лист з докладним описом етапів оформлення документів - залиште свої контакти

Ми помітили, що ви довгий час на сайті. Можливо вам потрібна допомога? Залиште свої контакти

або зателефонуйте за номером +38 067 619 78 01

Задати питання

Задати питання

Оформлення права власності на торгівельну точку: документи, процедура, терміни і вартість

9 Листопада 2020
Оформлення права власності на торгівельну точку: документи, процедура, терміни і вартість, фото [1]

Оформлення права власності на нерухомість і МАФів (малих архітектурних форм) має ряд істотних відмінностей. Торгова точка підпадає під дію ч. 2 ст. 28 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» і розглядається як тимчасова споруда торгового, побутового, соціально-культурного або іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності.

Документи та порядок оформлення права власності на ТТ

До числа тимчасових споруд, зараховують одноповерхові споруди, які виготовлені з полегшених конструкцій. Головною відмінністю приміщень для облаштування торгових точок є те, що будови вважаються тимчасовими й будуються без фундаменту.

Звертаючись в державний орган, що видає посвідчення про право власності на будову, власник ТТ повинен мати при собі такі документи, як:

Крім того, в обов’язковому порядку державному реєстраторові надається виписка про реєстрацію права на земельну ділянку (чи договір оренди земельної ділянки) і паспорт прив’язки. Останній з названих документів є аналогом технічного паспорта на нежитлову будову, і використовується при проведенні угод з комерційною нерухомістю.

В ході проведення процедури щодо узаконення торгової точки власник бізнесу або особа, уповноважена здійснювати правові дії від імені компанії, повинні звернутися з письмовою заявою в місцевий виконавчий орган.

Заяву слід оформити на ім’я глави сільського, селищної, міської ради або районної державної адміністрації. Форма звернення – довільна. На додаток до прохання обов’язково додаються графічні матеріали, в яких вказується точне місцерозташування ТТ.

Після отримання дозволу на зведення торгової точки у вказаному районі, особа, що звернулася у виконком, направляє документи в орган з питань містобудування та архітектури. До заяви прикладаються:

При необхідності пакет документів доповнюється технічними умовами по інженерному забезпеченню.

Ціна і час: що треба знати власникові торгової точки

Термін розгляду заявки виконкомами або селищними радами не обмежується законодавством, але зазвичай вдається оформити первинний дозвіл за 15-20 робочих днів.

Після того, як документи з виконкому із заявою будуть подані у відповідні органи містобудування й архітектури та прийняті ними до розгляду, упродовж 10 днів має бути виготовлений так званий паспорт прив’язки. Він є основним будівельним документом, без якого здійснення будівництва вважатиметься незаконним.

Слід зазначити, що цей документ вважається дійсним упродовж 3-х років. Але звести МАФ (ТС для здійснення торгової діяльності) на вказаному місці заявник повинен не пізніше, ніж за 6 місяців з моменту видачі!

Після облаштування об’єкт вноситься до статутного фонду підприємства. Крім того, власник комерційного об’єкту повинен знову звернутися в управління містобудування й архітектури із заявою про те, що вимоги паспорта прив’язки виконані.

Прискорити термін проведення реєстрації приміщень для облаштування торгових точок, а також провести експертну оцінку нерухомості (як житлової, так і комерційної) розташованої на території Одеси, допоможуть фахівці компанії «Нове БТІ».

Дізнатися про порядок проведення робіт і уточнити ціну процедури можна у фахівців компанії, офіс якої розташований за адресою вул. Б. Арнаутська, 15 (до. 62). Поставити питання, що цікавлять, і отримати відповіді професіоналів також можна в телефонному режимі за номером +38 048 752 93 62 і за допомогою електронної пошти.

Задати питання

Подивитися інші статті